Τη συγκεκριμένη γιορτή την λάτρευα πάντα, τα τελευταία χρόνια όμως δεν ξέρω κάτι στράβωσε και έχω παρέκλινε πολύ της πορείας μου. Βαριέμαι όλα αυτά του τύπου τι θα κάνουμε, που θα πάμε και λοιπά και φέτος ειδικά τα άφησα όλα στον κόκορα και ως εκ του θαύματος όλα λειτούργησαν ρολόι και χωρίς άγχος έκανα τα καλύτερα Χριστούγεννα ever. Σε γνωστό κλαμπάκι με ωραίο κόσμο και καλή παρέα κυρίως έχοντας κλείσει την συγκεκριμένη έξοδο μόλις 5 ώρες πριν.

 Το θέμα που θα προσπαθήσω να διαπραγματευτώ είναι αν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι μόνο για τα παιδία και τους ερωτευμένους, άποψη που εκφράζει έντονα μια φίλη μου η οποία προφανώς δεν είναι η Ματίνα Μανταρινάκι.

 Θα συμφωνήσω πως οι ερωτευμένοι δεν έχουν κάτι παραπάνω τις γιορτές παρά μόνο να κάνουν αυτό που κάνουν όλο το χρόνο και ξέρουμε όλοι τι θέλω να πω, ίσως περισσότερο χρόνο να βρίσκονται μαζί. Τα παιδία παίρνουν δώρα και οικονομικά ανταλλάγματα, φιλάκι για ένα 20ευρω, τα κάλαντα και άλλα τέτοια ωραία και χαριτωμένα. Οι υπόλοιποι ψάχνουν μανιωδώς (?) γκόμενο/γκόμενα για να περάσουν τις γιορτές, άραγε όσοι βρίσκουν τους παρατάνε μετά?

 Για δεύτερη συνεχή χρονιά αποφάσισα να κατοικήσω μόνος μου και φέτος κατάφερα να μην κατσικωθώ σε φίλη για να κλάψουμε μαζί τις μοναξιές μας. Προς το παρών τα περνάω μόνος μου σε ένα άθλιο πατρικό σπίτι το οποίο είναι το αντίθετο του μινιμαλιστικού που μεταφράζεται ως ΝΑΙ ΑΦΡΙΖΩ μέσα του! Ως ταύρος και κύριο χαρακτηριστικό του εαυτού μου η κυκλοθυμία (η άτιμη ασθένεια χτυπάει τα πιο καλά παιδία, έχω χωρίσει για αυτό το λόγο μην γελάτε!) Οπότε την μισή μέρα θα παρατηρήσετε αν μένατε στο απέναντι μπαλκόνι ένα ΕΜΟ να πηγαινοέρχεται και την υπόλοιπη έναν κανονικό άνθρωπο, μην μιλήσω δε για τη νύχτα που γίνεται η χαρά του κλαμπόβιου το σπίτι όλο.

 Η φετινή μου διάθεση πάντως στο θέμα της εξόδου ήταν το «θέλω ένα πολυβόλο να καθαρίσω κόσμο». Βαρέθηκα το κόκκινο με το άσπρο, τα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια, κερατάκια και όλα τα υπόλοιπα που τελειώνουν σε –κια και έχουν να κάνουν με αυτόν τον θεσμό που εκφράζει με άμεσο τρόπο το κιτς, την υπερβολή, τον κατακλυσμό της πλατείας Συντάγματος να δουν το δέντρο που χάλια είναι φέτος, να ψωνίσουν ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΜΕ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ και γενικά να δουν το παχύ χιόνι που πέφτει και λοιπά ενδιαφέροντα.

 Λυπάμαι αλλά θα προτιμούσα να μένω σπίτι, όπως άκουσα σε τραπέζι το φαγητό και τα Χριστούγεννα τα βρίσκεις αλλά όχι το γαμήσι! Στην περίπτωση βέβαια που δεν έχεις το προαναφερθέν πας μαζί τους υπόλοιπους σαν το πρόβατο και βγάζεις όλη την υστερία σου στον γύρω κόσμο αν είσαι γυναίκα ή μένεις έκθαμβος σε κάθε εμφάνιση σέξι ξωτικού αν είσαι άντρας, βαρετά και τα δύο αν θέλετε την γνώμη μου.

 Γενικότερα το σλόγκαν μαύρη μαυρίλα πλάκωσε σας εύχομαι να μην σας βρει διότι η κακία είναι μεταδοτικό πράγμα, α να διαβάσετε παιδιά μου ζώδια για τον χρόνο που μας έρχεται μπας μερικές και μερικοί αναθαρρέψουν, άντε γιατί είναι η χρονιά μας φέτος!

 Αποφασίσαμε μεγάλη παρέα μοναχικών ψυχών πως μακράν η μεγαλύτερη εξυπνάδα που έχετε να κάνετε μέσα σε αυτές τις γιορτές είναι πλήρης απολογισμός, θα φάτε το κεφάλι σας! εγγυημένα, διότι το σύνδρομο ΒΑΡΙΕΜΑΙ έχει πιάσει όλο τον πληθυσμό, επίσης καλύτερα να χυθείτε στους δρόμους προς εύρεση θηλυκών ή αρσενικών παρά να μεμψυμειρίτε στο σπίτι με γονείς πάνω από το κεφάλι σας!

 Προσπαθώ ακόμα να διαπραγματευτώ το θέμα, καταλήγοντας θα έλεγα πως μάλλον χαλαρώστε οι γιορτές για αυτό είναι, και να κάτσετε μόνος/η σας μέσα δεν πειράζει.