Φυσικά δεν περίμενα να το δω μαγνητοσκοπημένο από το Mega, αλλά τελικά με βοήθησε να φτιάξω μια πιο σφαιρική γνώμη για το συγκεκριμένο συμβάν. Πρώτα από όλα να ταχθώ υπέρ της γνώμης των Arctic Monkeys αλλά δεν έχει νόημα θα μου πεις αφού το είδες, το παραδέχομαι ήταν μεγάλο το δέλεαρ. Η δήλωση τους ήταν : “Μονίμως μετακινούμαστε με αεροπλάνα. Στη δε σκηνή, χρησιμοποιούμε αρκετό ρεύμα για να καλύψει 10 σπίτια. Θα ήταν υποκριτικό λοιπόν.”

Ήταν πολλά που με ενόχλησαν σε αυτή τη σειρά συναυλιών. Πρώτα από όλα η διαφήμιση των προϊόντων των καλλιτεχνών (η λέξη τέχνη αρχίζει να μου κακοφαίνεται, εμπόριο είναι!), σπάστηκα πολύ με την Μαντόνα, μετά το Hey You που η εμφάνιση ήταν αξιοπρεπέστατη και πολύ ωραία βάλθηκε να μετατρέψει τα πάντα σε άλλο ένα Confessions on a Dance floor Tour καθώς ήταν ακριβώς ίδια με το τέλος της κάθε συναυλία της, ντροπή της δεν δούλεψε τίποτα νέο πάλι! Ένας από τους ηθοποιούς που προλόγιζαν τους καλλιτέχνες είχε φάει κόλλημα και χρησιμοποίησε τη λέξη Φανταστικ τουλάχιστον 10 φορές σε μια πρόταση, μου ερχόταν να τον σφαλιαρίσω και μάντεψε ποιος ήταν, Ακριβώς! ένας από τους τέσσερις πρωταγωνιστές της αντίστοιχης ταινίας. Το καλό με αυτές τις συναυλίες είναι ότι καταλαβαίνεις ποιος καλλιτέχνης φτιάχνεται στο στούντιο, ποιος καλλιτέχνης είναι ποιοτικά καλός ή και καλύτερος σε απόδοση μουσικά σε σχέση με το στούντιο και τέλος ποιος καλλιτέχνης δεν ακούγεται. Πρώτη κάηκε το καλό κορίτσι που έγινε κακό, θυμηθείτε μην πατήσετε σε συναυλία της, από φωνή κορμάρα, πιο χάλια ερμηνεία είχα χρόνια να ακούσω. Ακολουθεί ο Ενρίκε Ιγκλέσιας, δεν ξέρω γιατί δεν ακουγόταν καθόλου. Τέλος, τα καλά βραβεία πάνε στην Joss Stone η οποία ήταν ανεπανάληπτη, ακριβώς όπως στο στούντιο και καλύτερη.

Ένα σχόλιο για τις διαφημίσεις. Πως γίνεται να περνάς οικολογικό μήνυμα και όλες ανεξαίρετος να δείχνουν ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ! Την κατάσταση έσωζαν τα σποτάκια οικολογικού περιεχομένου, ξεχώρισα ειδικά ένα με έναν κύριο που όσο ηλεκτρικό/νερό/γενικά ενέργεια του σπιτιού του μετατρεπόταν σε νερό και στο τέλος τον έπνιξε.

Ως κατακλείδα έχουμε το πιο εκνευριστικό γεγονός. Al Gore fights back and everybody knows it! Δεν περίμενα ποτέ να δεχθώ μεγαλύτερη πολιτική προπαγάνδα, αν έτσι γίνονται τα πράγματα εκεί στις Η.Π.Α. λυπάμαι αλλά ,μου φαίνεται ακουμπισμένο στην υπερβολή. Όταν δε ανέβηκε στο βήμα το έκλεισα δεν μπορούσα άλλο, όχι ότι τον αντιπαθώ τον άνθρωπο ίσα ίσα και καλά κάνει και αν δεν ήταν αυτός ακόμα θα ξοδεύαμε αλλά ήταν παρατραβηγμένο. Απλά όταν οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι τόσο εμφανείς τρέχω να κρυφτώ σαν απολιτίκ κοινό. Για να δω το συγκεκριμένο πρόγραμμα άναψα την τηλεόραση μου, το κλιματιστικό μου στο σαλόνι και μια λάμπα που δεν θυμάμαι πόσων κυριών είναι (αμφιβάλλω αν γράφεται έτσι.), καταλήγοντας λοιπόν πως η τηλεοπτική μετάδοση δεν θα έπρεπε να γίνει αλλά ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Άρα με τη σειρά των συναυλιών επιταχύνουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη δεν την αποφεύγομε και μπορεί κάποιος να μου πει, κάτι καπνοί που έβγαιναν πίσω από την Μαντόνα τι ήταν? ακόμα μπορεί να μου πει κάποιος πόση ενέργεια χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη κυρία?  

Advertisements